måndag 18 juni 2012

Den gula lyxen.

 
Jag tycker om saffran!
Nästan bäst den varma årstiden...
...för mig är det en njutningssmak
och sommaren är årets
skönaste njutningstid, enligt mina högst personliga
åsikter...

Vispa 3 ägg pösigt med 2,5 dl strösocker.
Tillsätt 75 gram smält smör som kokat upp med 0,5 g saffran och 1 dl vispgrädde.
Blanda i 2 tsk bakpulver, 3,5 dl vetemjöl, 1 tsk vaniljsocker och blanda allt.
Häll tex i en springform.

Grädda i 175 grader i ca 30 minuter.
Den får gärna vara i underkant gräddad för att behålla saftighet.

Jättegod att göra en sommartårta av också.
Bred på vispad grädde som du vispat ner 2 dl solmogna hallon eller båbär i...
...garnera med citronmeliss och mer bär!
Klart.

Kram.
Lisbeth  


1 kommentar:

  1. Åååå då är vi två !!!Bara så gott med saffran.Ha en fin start på midsommar veckan.Kram Rita ♥

    SvaraRadera