fredag 15 juni 2012

Äppel, päppel pirum....


Äppelkakan alla gillar!

Vispa 125 gram rumsvarmt smör med 2 dl strösocker.
Tillsätt 2 ägg, 1 dl mjölk, 3,5 dl vetemjöl , 1,5 tsk bakpulver, 1 msk kanel
och 2 st grovrivna äpplen.

Häll i smord form.
Grädda i ca 45 minuter 175 grader.

Låt kallna.

Gör en topping.
Vispa ihop 50 gram rumsvarmt smör med 200 gram
philadelphiaost, 2 dl florsocker och 1 tsk vaniljsocker.

Bred på krämen på kakan, dekorera med kanel.

Ha en skön helg!

Lisbeth

  


3 kommentarer:

  1. Ja tack till den!!! och allt annat gofika du kan skapa!!!! Hörs snart, mari.

    SvaraRadera
  2. Hej Lisbeth!
    Denna gudomliga äppelkaka ser jättegod ut. Tack för receptet!
    Jag har gjort din toska kaka och hela familjen tyckte att den var jättegod.
    Kram Vasiliki

    SvaraRadera
  3. Den blev jätte god!!
    Fick mycket beröm! Hade dock inte kanel i, men den blev mycket god ändå!
    Tack så mycket!!
    Kram Irene

    SvaraRadera